Accessoarer till vardag och fest

Integritetspolicy

Vilka vi är

Vår webbplatsadress är: https://gimsteinn.se.

Vilka personuppgifter vi samlar in och varför vi samlar in dem

§1. ALLMÄNNA VILLKOR
1.1 AVTAL
Nedanstående villkor accepteras av dig när du som kund ingår avtal om köp av varor hos Gimsteinn HB (969635-3557).
1.2 MINDERÅRIG
Gimsteinn HB ingår endast avtal med myndig person över 18 år. Är person minderårig krävs målsmans tillstånd för att handla.
1.3 PRISER
Gimsteinn HB innehar F-skattsedel. Alla våra priser är inklusive moms. Om momsen ändras förbehåller vi oss rätten att justera våra priser med motsvarande belopp. Vi reserverar oss för eventuella felprissättningar som kan innebära annullering av order.
§ 2. LEVERANS
2.1 FRAKT
Frakt med Posten 58 kr.
2.2 HEMLEVERANS
Utkörning hem till dörren med DHL. Leveranstid 2-3 vardagar. Avgift 195 kr. Du bestämmer själv vilken tid du vill få paketet levererat.
2.3 LEVERANSTID
Alla beställningar innan 17.00 mån-fre skickas samma dag. Leverans sker normalt 1-2 vardagar efter att order skickats. Vi reserverar oss för förseningar hos Postnord vilket gör att vi inte kan garantera leveranstiden. Beställning som kommer in under helg eller helgdag skickas nästföljande vardag. Inga paket skickas eller levereras under helger och helgdagar.
2.4 TRANSPORT
Vi skickar brev och paket med Postnord AB samt med DHL vid hemleverans. Alla beställningar innan 17.00 skickas samma dag. Eventuell skada som har uppstått vid transport ska direkt anmälas vid utlämningsstället.
§ 3. RETUR & BYTE
3.1 FRI RETUR
Fri retur inom Sverige. Registrera din retur online med returkoden som finns i din orderbekräftelse så skickar vi ut en returfraktsedel inom 24 h via E-post. Returer som registreras under helg eller helgdag erhåller returfraktsedel nästföljande arbetsdag.
3.2 FRIA BYTEN
Fria byten inom Sverige.
3.3 14 DAGAR ÖPPET KÖP
Om du ångrar ditt köp kan du få pengarna tillbaka eller byta vara 14 dagar efter ditt köp. Läs mer information om ångerrätten nedan.
§ 4. ÅNGERRÄTT
4.1 DISTANS & HEMFÖRSÄLJNINGSLAGEN
I enlighet med distans och hemförsäljningslagen har du full ångerrätt inom 14 dagar från att du mottagit varan. Registrera din retur online med reurkoden som finns i din orderbekräftelse så skickar vi ut en returfraktsedel via E-post inom 24 h. Returer som registreras under helg eller helgdag erhåller returfraktsedel nästföljande arbetsdag. Har du några övriga frågor gällande din retur eller byte kan du maila oss (info@gimsteinn.se) eller ringa (0430-22087).
För att kunna åberopa ångerrätten ska produkten vara oanvänd. Kunden kan undersöka produkten, men den ska hållas i väsentligen oförändrat skick. Emballage och förpackning måste alltid skickas med vid retur. Hantering av returer kan ta upp till en arbetsvecka men hanteras normalt samma dag de kommer in.
§ 5. REKLAMATION & GARANTI
5.1 REKLAMATION
Vid fel på vara lagas produkten eller ersätts med en ny. Vill du reklamera en vara kan du registrera reklamationen online eller kontakta vår kundservice. Vänligen ha ditt ordernummer till hands så att vi snabbast möjligt kan hjälpa dig. Vi står för alla retur och fraktkostnader vid reklamationer. Vi följer Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer och riktlinjer.
5.2 GARANTI
Vi erbjuder minst 1 års garanti på alla produkter. Detta gäller för alla produkter i sortimentet. I de fall garantitid är längre anges det i produktinformationen.
§ 6. COOKIES & SÄKERHET
6.1 PERSONUPPGIFTSLAGEN
Dina personuppgifter behandlas i enlighet med personuppgiftslagen vilket innebär ett skydd av den personliga integriteten. Kunduppgifter behandlas med modern informationsteknik som lagrar dessa för att kunna fullfölja kundrelationerna.
Vi värnar om din säkerhet och kommer inte att lämna ut dina kunduppgifter till tredje part. Vi frågar endast efter den information som krävs för att vi på bästa sätt ska kunna fullfölja våra åtaganden gentemot dig som kund.
6.2 COOKIES
Den här webbplatsen innehåller cookies. Genom att fortsätta surfa på vår hemsida godkänner du användandet av cookies. Enligt lagen om elektronisk kommunikation, som trädde i kraft den 25 juli 2003, ska alla som besöker en webbplats med cookies få information om, att webbplatsen innehåller cookies, vad dessa cookies används till, hur cookies kan undvikas.
Gimsteinn.se använder cookies enligt den nya lagen om elektronisk kommunikation, som trädde i kraft den 25 juli 2003, ska alla som besöker webbplatser kunna informeras om vad cookies används till. En cookie är en liten textfil som lagras på din dator och som innehåller information som hjälper webbplatsen att identifiera besökaren. Cookie-filer gör ingen skada på din dator utan består endast av text och kan inte heller innehålla något virus. Filerna tar praktiskt taget ingen plats och det finns två typer av cookies:
Den ena typen sparar en fil permanent på din dator, dessa används för att exempelvisa kunna mäta hur du som besökare rör dig på hemsidan. Detta enbart för att kunna erbjuda besökaren bättre tjänster och service. Textfilerna går att ta bort och de flesta webbläsare har funktioner för detta. På Gimsteinn.se använder vi denna variant för att hålla koll på din varukorg och för att kunna föra statistik över våra besökare. Informationen som sparas på din dator är endast ett unikt nummer, utan någon koppling till personlig information. Alltså helt anonymt.
Den andra typen av cookies som vanligtvis används är “Session-Cookies”. Under tiden du är inne och besöker sidan delar vår webserver ut en unik identifieringssträng för att inte blanda ihop dig med andra besökare. En “Session-Ccookie” lagras aldrig permanent på din dator utan försvinner när du stänger din webbläsare. För att du problemfritt ska kunna använda Gimsteinn.se krävs det att du har Cookies aktiverat.
§ 7. BETALNING
7.1 BETALSÄTT
Gimsteinn.se accepterar Visa, Visa Elektron, Mastercard och Maestro. Vi krypterar alltid betalkortsnummer vilket gör kortköpet säkert. Vi använder  Klarna för säker betalning
7.2 KLARNA FAKTURA
När du betalar via Klarna faktura handlar du tryggt och enkelt. Du behöver aldrig uppge dina kortuppgifter, och betalar alltid efter att du fått hem dina varor.
Faktura skickas ut från Klarna i ett separat E-mail i samband med att din order skickats. Ingen avgift tillkommer. Om betalningen uteblir tillkommer en påminnelseavgift om 60,00 kr samt dröjsmålsränta om 26 %. Vid köptillfället görs kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Då kommer du få en kopia på kreditupplysning per post. Personuppgifter hanteras i enlighet med gällande lagstiftning. Klarna behandlar personuppgifter i syfte att utföra kundanalys, identifikation, kreditkontroll och marknadsföring. Personnummer används som kundnummer i kundhanteringssyfte.
Klarna AB, organisationsnummer SE 556737-0431.

X